13 mar. 2014

#PRIMERAPERSONA14 - Cartell completJa tenim llest el cartell de la tercera edició del Festival Primera Persona, que es celebrarà al CCCB de Barcelona els propers 8, 9 i 10 de maig. Sense més explicacions, aquests són els artistes que ens acompanyaran aquest 2014.

Dijous 8 de maig

JAVIER LÓPEZ MENACHO
"Yo, Precario": aventures urbanes a la jungla de l'infern laboral. Vestit de xocolatina. Una mirada tan jocosa com a compassiva a la crisi.JORGE CARRIÓN
Esmòquing blanc i un sarró carregat d'objectes i anècdotes meravelloses a "La vuelta al mundo. Homenaje a Burton Holmes". L'autor de llibres tan aplaudits com "Librerias" (Anagrama) ret homenatge des del jo al gran explorador nord-americà de principis del segle XX.

RAÚL CIMAS
Una de les ments més privilegiades de l'humor espanyol, i part fonamental del clan Muchachada Nuí, es despulla en escena (gairebé literalment) per parlar-nos del seu nou llibre de vinyetes “Demasiada pasión por lo suyo”. Possible conversa amb la seva millor confident: un iogurt de pinya.

TRACEY THORN (Everything But The Girl)
La meitat de l'exitòs duet pop anglès estarà en conversa autobiogràfica amb la Lucía Litjmaer, repassant les seves memòries "Bedsit Disc Queen".MANOLO MARTÍNEZ
La meitat cantautora d'Astrud confessarà per què ha abandonat (temporalment) el pop i reflexionarà sobre la seva carrera i experiències en un xou amb fragments musicats.

NUEVA VULCANO
Els Nueva en format còctel (amb percussions) seran un escamot de soroll i balls en primera persona. Un dels nostres grups catalans favorits, moral i musicalment.

Divendres 9 de maig

MILITÀNCIA EN PRIMERA PERSONA
Diversos activistes i pensadors de l'esquerra ens explicaran els seus primers passos en la militància a peu de carrer: Antonio Baños ("La rebel·lió catalana"), César Rendueles ("Sociofobia"), Carolina del Olmo ("Dónde está mi tribu"), Roberto Herreros (Fundación Robo) i David Fernàndez (CUP).GILBERT SHELTON
La llegenda viva de la contracultura dels seixanta, estrella del còmic underground nord-americà al costat de Robert Crumb, conversa amb els seus personatges: Els Fabulosos Freak Brothers.

DIARIS POP
Tres tenors del pop s'uniran per a un repàs musical a les seves cançons, influències records: Felipe (Los Canguros, Los Fresones Rebeldes, Cola Jet Set), Alejandro Díez (Los Flechazos, Cooper) i Fernando Pardo (Sex Museum).

DAVID NOBBS + JONATHAN COE
El veterà monarca de l'humor fatalista anglès i creador de "Reginald Perrin" conversarà sobre comèdia trista amb el seu deixeble i admirador, el també novel·lista Jonathan Coe.IAN SVENONIOUS
Un dels músics més carismàtics i crucials del circuit independent internacional presenta el seu nou llibre "Supernatural Strategies for Making a Rock’n’Roll Group". Una classe magistral i musicada a càrrec del lider de Make Up i Chain and the Gang.MANOLO GARCÍA (El Último de la fila)
El compositor, artista i cantant més personal de la música pop espanyola les últimes dècades conversa sobre la seva carrera al costat de músics de tres generacions (Extraperlo, El Último Vecino, Miqui Puig) influïts pels Los Rápidos, Los Burros y El Último de la fila, que a més versionaran els seus èxits més inspiradors.


Dissabte 10 de maig

SHEILA HETI
La canadenca, una de les escriptores més aplaudides de la seva generació i responsable de les entrevistes de capçaleres nord-americanes tan prestigioses com The Believer, explicarà el procés de creació de llibres com "¿Cómo debe ser una persona?"

JONATHAN LETHEM
Autor d'èxits com a "Huérfanos de Brooklyn" i "La fortaleza de la soledad", el novel·lista novaiorquès, una de les veus més prestigioses de les lletres nord-americanes consagrades dels noranta, debatrà els seus fragments més personals i autobiogràfics amb la seva germana, la traductora Mara Lethem.

CALVIN JOHNSON (Beat Happening, K Records)
Culmina la seva gira europea amb l'únic xou amb banda (acompanyat per a l'ocasió de membres de Fred i Són, Els Surfing Sirles i La Estrella de David): cançons de Dub Narcotic Sound System, Beat Happening i Calvin Johnson en solitari.BOB STANLEY (Saint Etienne) + GREEN GARTSIDE (Scritti Politti)
Xerraran en profunditat sobre música pop, la seva història i efectes, arran de l'enciclopèdic llibre d'Stanley "Yeah Yeah Yeah".

IRVINE WELSH
L'escocès, autor de "Trainspotting", "Porno" i tantes altres novel·les dures i inoblidables disertarà en directe sobre la seva vida, fòbies i passions.GERARD LOVE (Teenage Fanclub) + BEACH BEACH
El baixista de la gloriosa banda escocesa farà un repàs de la seva carrera acompanyat dels joves mallorquins. És la primera vegada que Love s'involucra en un acte semblant. "Ràdio", "December", "Sparky's dream", "I need direction" i molts altres hits imperdibles sonaran al teatre del CCCB.

Per + info i premsa:
Irene Ruiz 93 306 41 23 - premsa@cccb.org